Doppresent Flicka

Doppresenttips till flicka

Så dina bekanta har fått en liten tjej … grattis till dem och grattis till dig. Att hitta en doppresent till en tjej är nämligen något enklare än att hitta en dopgåva till en pojke av den enkla anledningen att det finns ett större utbud för flickor.

Det är ofta en bra idé att tänka långsiktigt gällande doppresenter då barnet kan uppskatta en present med lång “livslängd” i och med att han eller hon blir äldre. Det finns så klart traditionella doppresenter till flickor som fungerar utmärkt, men jag har listat några dopgåvor till flickor som sticker ut lite grann från det vanliga.

Doppresent flicka #1 – Gör en egen bok om föräldrarna

En garanterad doppresentsuccé är att ge barnet en unik bok om hennes föräldrar. Med tjänsten Solentro kan du enkelt låta släkt och vänner skicka in foton och hälsningar för att sedan skapa en rolig och kreativ bok att lämna över. Vi kan lova att denna doppresent lockar fram många skratt under dopet och blir ett kärt minne under hela livet.

Doppresent flicka #2 – Broderade dopgåvor

En doppresent blir så mycket bättre om den är personlig, så vad kan vara bättre än att välja något från Nameon’s sortiment att brodera in barnets namn på? De har morgonrockar, filtar, mössor och mycket mer som passar både pojkar och flickor och självklart kan du välja att brodera något annat roligt om du vill det.

Doppresent flicka #3 – Snuttefilt Deluxe

Dessa gosiga babyfiltar kommer troligen bli babyns favoritsnuttefilt direkt. Filtens framsida är gjord av tre olika material för nyfikna små händer och har tre lager för extra gosighet.

Det här är snuttefiltarnas Rolls Royce och de kostar lite pengar, men vem kan sätta ett pris på att ge en doppresent som blir barnets favorit för många år framöver?

Doppresent flicka #4 – Ge henne ett träd

En rolig idé för en doppresent till en flicka är att ge henne ett träd att plantera i trädgården (hemma hos sig eller hos någon släkting med passande trädgård).
Detta träd kommer att följa henne under hennes uppväxt och bli hennes egna skötebarn. Vem vet, det kanske leder till att hon utbildar sig till arborist i framtiden?

Läs mer om t.ex plommonträd här.

Doppresent flicka #5 – Boka tid hos en professionell fotograf

Vem har inte önskat att man hade tagit fler kort på sina barn när de väl har vuxit upp? Det bästa med fotografier på barn är just att det aldrig kan bli för många.

Varje ögonblick är guld värd för alla föräldrar (okej, kanske inte alla), så att boka en tid hos en professionell fotograf är något som alla får uppskatta för lång tid framöver.

Doppresent flicka #6 – Köp kläder till speciella tillfällen

Alla föräldrar sliter sitt hår för att deras son eller dotter växer så snabbt de första åren så att kläderna de köper inte används mer än max två eller tre gånger. Därför är mitt tips att köpa kläder eller hela dräkter till barnet som till exempel midsommarklänning (hembygdsdräkt alternativt Sverigedräkt för honom). Detta blir en doppresent som blir väldigt lyckad vid tillfället när barnet bär kläderna och blir gärna något som föräldrarna behåller i framtiden.

© 2014 - 2017 doppresenttips.se