Annorlunda Doppresenter

Tips på annorlunda doppresenter

 

På jakt efter en annorlunda doppresent? På den här sidan listar jag väl genomtänkta, men annorlunda doppresenter som garanterat blir en succé på dopet. Även en annorlunda doppresent ska vara passande för barnet, föräldrarna och ska gärna knyta an till kyrkan på något sätt. Det finns dock ingen regel som säger att doppresenten måste vara av det traditionella slaget. Många gäster som deltar i ett dop köper mer eller mindre samma typ av dopgåvor och det kan bli lite pinsamt när man ser presentbordet fyllt med liknande (eller till och med likadana) doppresenter.

På denna sida har jag listat några annorlunda doppresenter som uppskattas av såväl de stora som de små.

Annorlunda doppresent #1 – Rock on!

Är barnets föräldrar hårdrockare? Nu finns den perfekta doppresenten i form av succépekboken “Pek Heavy” där alla begrepp inom hårdrocken förklaras för de allra minsta. Denna bok kommer definitivt sticka ut bland de andra doppresenterna och blir snabbt den mest omtalade och mest uppskattade på presentbordet.

Annorlunda doppresent #2 – The Boob Beanie

En annorlunda doppresent med mycket humor. Denna lilla mössa blir en present både till den lilla och dennes mamma. Risken är väl att det blir ännu fler som slänger en blick när det är dags att amma.

Annorlunda doppresent #3 – En graverad termos

Alla som redan är föräldrar vet att en bra termos är oumbärlig under de första åren av barnets liv, speciellt när han eller hon börjar dricka ur nappflaska. Att ge bort en termos av bra kvalitet är inte bara en annorlunda doppresent som skiljer sig från de andra gåvorna på presentbordet utan löser även de nattliga vällingblandningarna vid sängen, kommande dagisutflykter m.m. Mitt förslag är att du även låter gravera in barnets namn på termosen för den där extra touchen.

Annorlunda doppresent #4 – Öppna ett resekonto

Genom att ge en ekonomisk grundplåt och öppna ett resekonto till barnet i fråga, ger du inte bara en annorlunda doppresent med framförhållning utan inbjuder även resten av släkt och vänner att bidra till en resa i framtiden. För resa kommer barnet att göra någon gång.

Många föräldrar kanske inte vill tänka tanken att skicka iväg sin son eller dotter på en långresa med deras bästa vänner (när de har blivit 18-20 år) eftersom de själva vet hur deras resor gick till, men det går inte att tänka på det sättet. Tänk istället på glädjen när barnet i vuxen ålder får reda på att han eller hon har en ansenligt summa pengar på sitt resekonto. Att resa är att lära sig om livet och om världen i sig, så att öppna ett reskonto är en av de bästa doppresenterna som du kan ge ett barn.

Annorlunda doppresent #5 – Årgångsvin

Denna doppresent blir speciellt lyckad om barnets föräldrar är intresserade av vinkulturen. De kommer nämligen att avundsjukt snegla på den där flaskan i källaren fram tills den dagen då barnet fyller 20. Denna lite annorlunda doppresent har även en kyrklig anknytning med nattvarden och blir alltid en uppskattad gåva bland såväl föräldrar som gäster på dopet.

Annorlunda doppresent #6 – Ge bort en plexiglastavla

En annorlunda och mycket uppskattad doppresent är att få ett foto på barnet monterat på plexiglas. Med denna teknik blir färgerna i bilden mer intensiva och framhäver kontraster och detaljer på ett unikt sätt. Plexiglastavlor har även ett osynligt monteringssystem som gör att tavlan blir en stilsäker och uppskattad doppresent. Om du vill kan du även ge bort ett presentkort till föräldrarna så att de själva kan välja sin favoritbild på deras lilla älskling.

Annorlunda doppresent #7 – Köp aktier med anknytning till barnets namn

Syftet med att köpa ett antal aktier åt barnet är främst inte att få en så bra avkastning som möjligt. Syftet är istället att ge en doppresent som barnet kan följa utvecklingen på under sin uppväxttid. Denna present kan faktiskt till och med väcka ett intresse för aktiehandel när barnet blir lite äldre och som kan leda till oanade möjligheter.

Ett tips är att köpa poster i stora och stabila företag som med stor sannolikhet kommer att existera om 15-20 år. På börsen hittar du enkelt aktier i bolag som heter någonting som kan kopplas till barnets namn eller efternamn, till exempel Astrid (Astrazeneca), efternamnet Nordqvist (Nordea) eller varför inte ge en Hilda Martinsson några H&M-aktier? Ta en stund och gå igenom börssidorna för att hitta ett passande bolag för just ert dop.

© 2014 - 2017 doppresenttips.se